Államtitkárságot kapnak a családok

Vágólapra másolva!
A leendő emberierőforrás-miniszter a parlamenti meghallgatásán arról beszélt, hogy külön államtitkárságba szervezné a család- és ifjúságügyeket. Összevonná a felzárkóztatást és a szociális ellátásokat is.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül önálló család- és ifjúságügyi államtitkárság lesz és idetartozik majd a drogellenes stratégia végrehajtása is – közölte Balog Zoltán miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddi ülésén.

A jelenleg is az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető politikus azt is mondta, hogy a felzárkózással foglalkozó államtitkárságot a szociálpolitikai államtitkárság egy részével "vezetik majd össze". Azt hangoztatta, az egész tárca fókuszában a "család jóléte" áll majd, és a különböző szakpolitikákat e köré építik majd.

Balog Zoltán Szabó Tímea (független) kérdésére arról is beszélt, hogy várhatóan a tárca államtitkárainak harmada ("legalább 30 százaléka") nő lesz.

A miniszterjelölt a meghallgatásának kezdetén egy utalást tett arra is, ki lehet az egyik államtitkára; a miniszter a bizottság fideszes elnökének, Zombor Gábornak azt mondta: "lehet, hogy még közelebb fogunk ülni egymáshoz". Korábban több lap is azt írta, hogy Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere is esélyes lehet az egészségügyi államtitkári posztra.

A miniszterjelölt tárcája korábbi teljesítményével kapcsolatban kritikusan azt mondta, nem tettek annyit a megváltozott munkaképességűek ellátórendszerének átalakításával kapcsolatban, mint amennyit tenniük kellett volna, ezért szerinte ezen a területen még lesz feladatuk a következő időszakban.