Nem repülhetnek már a vitorlázók a Hármashatárhegyi Repülőtéren

Visszavonták a Hármashatárhegyi repülőtér üzemeltetési engedélyét
Budapest, 2014. június 2. Kirándulók a nem üzemelő Hármashatárhegyi repülőtér leszállópályáján 2014. június 2-án. A Nemzeti Közlekedési Hatóság visszavonta a repülőtér üzemeltetési engedélyét. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az NKH visszavonta a reptér működési engedélyét.
Vágólapra másolva!

Visszavonták a Hármashatárhegyi Repülőtér működési engedélyét. Legalábbis ez olvasható az MTI-ben közzétett néhány fotóhoz csatolt szövegben. Külön hírt eddig nem adott ki erről az MTI. Az Origo megkereste Gavronek Ferencet, a repülőteret üzemeltető Műegyetemi Sportrepülő Egyesület elnökét- Ő azt mondta, hogy ügyvédjük olyan értesítést kapott a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH), hogy folytatják a működési engedély megszüntetésére vonatkozó, korábban felfüggesztett eljárást. „Lehet, hogy azóta már meg is született az eredmény.”

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Megkerestük a Nemzeti Közlekedési Hatóságot is, ahol e-mailben kérték a kérdéseinket, ezt hétfő délután elküldtük, a választ egyelőre még várjuk.

Az elnök szerint a lépés hátterében feltehetően az egyesület és a terület tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közötti jogvita áll. Az MNV korábban birtokba is próbálta venni a repülőtér területét, miután a repülőklub szerintük nem tett eleget a vagyonkezelői szerződésben foglalt kötelességeinek (évi ötmillió forintnyi elszámolásról van szó). Erről korábbi cikkünkben olvashat bővebben.