Blikk: Hivatalos, hogy öngyilkos lett Welsz Tamás

Vágólapra másolva!
A hatóság kiadta Welsz Tamás holttestét a gyászoló hozzátartozóknak, s egyben kézbesítették a végleges orvos szakértői jelentést is, amelyben egyértelműen a férfi öngyilkosságát állapították meg - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A lap információ szerint a családnak megküldött vizsgálati anyagban nem szerepel az, hogy milyen módon végzett magával Welsz Tamás, a Simon Gábor-ügyben indított nyomozás koronatanúja, ám nem nyilvános nyomozati anyagban, megnevezték a hatóságok, hogy valóban nátrium-pentotál vegyületet vett be a férfi.

A Blikk információi szerint a különös körülmények között elhunyt férfi holttestét egy hónappal ezelőtt vette át a család. Elhamvasztatták, de temetésre nem került sor.

Az ügyészség március 21-én közölte, hogy Welsz Tamás meghalt, halálának pontos körülményei azóta sem világosak. A vállalkozót kihallgatásra vitte a rendőrség, amikor rosszul lett. Welsz Tamás neve a Simon Gábor elleni nyomozás során merült fel. Az MSZP elnökhelyetteséről az év elején derült ki, hogy egy osztrák bankszámlán elhelyezett 240 millió forintnyi devizát úgy, hogy azt nem vallotta be.