Spiegel: Kerényi szavai beleillenek az orbáni légkörbe

Vágólapra másolva!
A Spiegel cikket közölt a buzilobbizó Kerényi Imre kormánybiztosról. A német lap összefüggésbe hozta Kerényi kulturálatlan szavait az orbáni politikai légkörrel.
Vágólapra másolva!

A Spiegel Online német hírportál Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottnak a melegekre vonatkozó kijelentéseiről közölt beszámolót.

A Magyarország – A kulturális megbízott melegek ellen uszít című írásban a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy "a nemzeti-konzervatív kormány egyik legfontosabb kulturális funkcionáriusa a 'buzilobbi' elleni harcra szólít fel", és "tirádái beleillenek az Orbán Viktor kormányfő alatt kialakult politikai légkörbe".

A szerző megjegyezte, hogy Kerényi Imrének "nagy hatalma van" kulturális ügyekben, de "nem hangzanak kulturáltan" az utóbbi időszakban tett nyilatkozatai. A Keresztény Színházi Fesztivál pódiumbeszélgetésén a melegekkel kapcsolatban tett kijelentését és a megnyilatkozás körüli vitát ismertetve hozzátette, hogy a miniszterelnöki megbízott "nem először uszít a melegek ellen", és "nem lát okot arra, hogy bocsánatot kérjen".