Botkának Szeged az első

mszp kongresszus 2014. május 31.
Botka László
Vágólapra másolva!
Továbbra is kitérő válaszokat ad Botka László arra, hogy lenne-e az MSZP elnöke. A Dél-Magyarországnak adott interjújában azt mondta, hogy a pártépítés nem vonzza, de az igen, hogy meg tudják fogalmazni az új baloldali politikát. Szerinte a baloldali pártoknak nem kéne versenyezniük egymással. Azt mondta, a szegedi polgármester-választásra készül, és neki Szeged az első.
Vágólapra másolva!

„Konstruktív vita folyt a választmányi ülésen. Mindenki a jövővel foglalkozott” – mondta a Dél-Magyarországnak Botka László az MSZP szombati választmányi üléséről. Az MSZP ideiglenes vezetőjének megválasztott Botka szerint egy ellenzéki pártnak a választások után felelőssége és lehetősége, hogy újjáépítse magát, és ennek szellemében folyt a vita.

Botka reméli, hogy a következő hetek dinamizálni fogják az MSZP-t és a baloldalt. A szegedi polgármester azt mondta, hogy egyhangúlag választották meg az országos választási bizottság vezetőjévé Mesterházy Attila helyett. Ennek ellenére szerinte ez semennyiben nem fogja befolyásolni a szegedi polgármester-választási kampányt, és azt mondta, „készül” a polgármester-választásra, mert neki Szeged az első.

Botka László egy szombati sajtótájékoztatón. Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Arra a kérdésre, hogy indul-e a pártelnöki tisztért, azt mondta, hogy a pártépítés és a pártstruktúra-építés engem kevésbé vonz, szegedi polgármesterként pedig nem is tudom ellátni. „De az igenis vonz, hogy meg tudjuk fogalmazni az új baloldali politikát és az új baloldali egységet. Ebben érzem a felelősségemet és a feladatomat. Ezt a munkát szeretném végezni az MSZP-n belül” – mondta.

„A következő hetekben az új struktúra felvázolása történik majd, ami nem egyszemélyes feladat, hanem csapatfeladata kell, hogy legyen. (…) Tudomásul kell venni a baloldal minden szereplőjének, hogy ha a baloldali pártok a következő négy évben ugyanazt játsszák, mint az előzőben, vagyis hogy egymással versenyeznek, és a választások előtt néhány hónappal kötnek szövetséget, akkor feltehetően nem több, hanem kevesebb választónk lesz” – mondta Botka. Azt mondta, segíteni akarja az MSZP-t az újjáépítésben, de „természetesen ez csak olyan munka lehet a részemről, mint amilyen eddig is volt, olyan, ami nem zavarja a legfontosabb feladatot, Szeged szolgálatát”.