27 kisfiút ronthatott meg a tornatanár egy csepeli iskolában

Vágólapra másolva!
A csepeli Burattino általános iskola tornatanárát szexuális erőszakkal gyanúsítják, a nyomozás adatai szerint 27 kisfiút ronthatott meg. A nyomozás már hónapok óta tart, közben a kormányhivatal az iskola ellen is vizsgálatot indított, a tanárok közül ugyanis többen végzettség nélkül taníthattak.
Vágólapra másolva!

A törvényességi vizsgálat után köznevelési intézménnyel szembeni hatósági vizsgálatot is indít a budapesti kormányhivatal a Burattino Általános és Szakképző Iskolával szemben – írja a Magyar Nemzet. Ez az a csepeli általános iskola, amelynek tornatanára ellen gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt nyomoz a rendőrség.

Az újságnak az iskolát fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, Molnár László azt mondta, hogy véglegessé vált az áldozatok száma: a végzettség nélkül, testnevelő tanárként az iskolában dolgozó férfi 27 kisfiút erőszakolt vagy rontott meg. Molnár szerint a gyerekek pszichológustól kapnak segítséget, de hozzátette, hogy egyetlen áldozattá vált gyereket sem vittek el az iskolából.

A kormányhivatal most az igazgató felelősségét, a pedagógiai munkát és a tanárok alkalmasságát fogja vizsgálni. Molnár László a vizsgálatról azt mondta, hogy több tanár aktájában nem szerepel erkölcsi bizonyítvány, többen pedig diploma és pedagógusi végzettség nélkül tanítottak. Szerinte ezek nem olyan súlyú hibák, amelyeket nem lehet orvosolni, de jogszabályba ütköznek. Hozzátette, hogy igyekeznek még a kormányhivatal vizsgálata előtt pótolni minden hiányosságot.