Sajtófotó buktatta le a fojtogató amerikai rendőrt

Vágólapra másolva!
Egy házibulin intézkedett brutálisan egy amerikai rendőr. Lefényképezték, egy brit lap pedig közzétette a fotókat. A rendőrt azonnal kirúgták.
Vágólapra másolva!

Azonnal elbocsátottak egy amerikai rendőrt, miután képek jelentek meg arról, ahogy egy megbilincselt részeg diákot fojtogat. Frank Phillips a Tennessee állambeli Knoxville városában dolgozott, sajátos módszerét egy fotós dokumentálta, majd a képek a Daily Mail brit bulvárlapban jelentek meg. Ezután, vasárnap éjjel már meg is váltak a rendőrtől a főnökei.

Sajtóhírek szerint a kirúgott Phillips egy egyetem melletti house partyn intézkedett, amelyen 800 fiatal tombolt, az utcát is ellepve. A rendőr egy előállított 21 éves részeg főiskolást, Jarod Dotsont a nyakánál ragadott meg, és addig szorította, míg a férfi térdre rogyott. Dotsont nyilvános részegség és letartóztatásnak való ellenszegülés miatt tartóztatták le, 500 dolláros óvadék ellenében engedték szabadon vasárnap reggel.

A rendőrségi jelentés szerint Dotson nem reagált az ismételt felszólításokra, hogy menjen be az épületbe, és fizikailag ellenállt az utasításnak, hogy tegye a kezét a háta mögé, és egy rendőr lábát is elkapta. A szabadúszó fotós ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy Doitson nem állt ellen a letartóztatásnak, sőt, még tarkón is vágták a rendőrök. A fotós képeit a Washington Post rendezte mozgóképpé, ide kattintva megnézheti.

A helyi sheriff közleményt adott ki, amely szerint 34 éves szolgálata alatt soha nem tolerálta a rendőri túlkapást, márpedig itt szerinte erről volt szó. Az ügyben az ügyészség is vizsgálódik.