Átlátszó: Semjén családja vadászházat épített Gánton

Vágólapra másolva!
A ingatlan a feleségéé, de Semjén bátyja és anyja is adott bele pénzt. A ház a politikus vezette vadásztársaság szomszédjában van.
Vágólapra másolva!

Telket vett, és közösen vadászházat épített rá a Fejér megyei Gánton Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes több hozzátartozója, írta az Átlátszó. A cikk szerint az ingatlan hivatalosan Semjén Zsolt énektanár-egyházzenész feleségéé, Menus Erzsébeté. Semjén Zsolt édesanyja és Semjén Zsolt Stockholmban élő bátyja pedig ingyenes használati jogot kapott a házra.

A földhivatali nyilvántartás szerint Semjénné Menus Erzsébet 2011. szeptember közepén vásárolta az 1932 négyzetméteres gánti telket, amelyre az idén március elején jegyezték be a házat; hitel nincs az ingatlanon, írja a cikk. A "gondozott, kerti tavacskával, sütödével és hatalmas faszoborral ékesített telken álló új építésű jókora lakóház" a Vértes Vadásztársaság székhelyétől "mindössze pár lépésre, az utca túloldalán" van az írás szerint. A Vértes Vadásztársaság elnöke Semjén Zsolt. A ház névtáblájára mindhárom használójának a neve ki van írva.

Az Átlátszó megkereste Semjén Zsoltot. A hivatalos – feltehetően a politikus irodájától érkező – válasz szerint az ingatlan felépítéséhez a fedezetet a három tulajdonos családja együtt biztosította, ezért Semjén feleségének családja a Stockholmban élő Semjén testvér javára 2011-ben lemondott a teljes családi örökségről, és ingyenes használatot biztosít neki és Semjén édesanyjának is. "Az ingatlan 176 négyzetméter, amelyet heti rendszerességgel használnak. Megemlítem, hogy mindhárom család nemzedékek óta – mintegy fél évszázada – szorosan kötődik a kis vidéki településhez”, írta a válaszadó, hozzátéve: az ingatlan "természetesen szerepel Semjénné Menus Erzsébet hozzátartozói vagyonnyilatkozatában".