Meghalt egy munkás a debreceni stadionnál

Vágólapra másolva!
Meghalt egy építőmunkás szombat reggel, nem sokkal 9 óra után az új debreceni labdarúgó-stadionnál - közölte az Origóval Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. kommunikációs vezetője.
Vágólapra másolva!

"A garanciális munkákat végezte a tetőszerkezeten, amikor 15 méter magasból lezuhant. Többet egyelőre nem tudunk mondani. A vizsgálatokat megkezdték, minden illetékes hatóság szakértője a helyszínen van" - nyilatkozta Krecz Tibor.

A Hajdupress szerint az áldozat egy 41 éves férfi, a tetőt fedő ponyva szakadt be alatta. A székek, melyekre esett, darabokra törtek, írja a cikk.

Az új debreceni arénát május elsején adják át, majd utána - még az idén - NB I-es meccset is játszik benne a bajnokságban listavezető DVSC. A magyar válogatott ebben a stadionban fogadja majd Dániát felkészülési mérkőzésen május 22-én.

A brazíliai focivébé stadionépítkezésein is többen meghaltak már, állítólag heten vesztették eddig életüket, legutóbb április elején Sao Paulóban szintén nagy magasságból zuhant le egy munkás.