Semjén Zsoltnak is szorítanak helyet a római gépen

Vágólapra másolva!
A kormányt a KDNP-s miniszterelnök-helyettes képviseli II. János Pál szentté avatásán, Orbán Viktor csak magánzarándokként utazik Rómába.
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviseli a magyar kormányt vasárnap a II. János Pál szentté avatására utazó állami delegációban – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda. Azt már csütörtökön megírtuk, hogy az állami delegációt Áder János köztársasági elnök vezeti, azonban hiába kérdeztük, hogy ki lesz még tagja a delegációnak, nem válaszoltak kérdésünkre. Pénteken a Köztársasági Elnöki Hivatal csak annyit közölt, hogy Áder Jánost a felesége, Herczegh Anita kíséri el az útra.

Ahogy megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök magánemberként zarándokol el Rómába a szentté avatásra.

Rómában vasárnap tartják XXIII. János és II. János Pál szentté avatását. Az eseményen 54 ország 61 delegációja lesz jelen, ennek részeként 19 államfő, 24 miniszterelnök érkezik a két pápa kanonizációjára.

Olasz becslések szerint a rendezvény miatt várhatóan közel egymillió ember keresi fel a Vatikánt. Azok, akik nem férnek be a Szent Péter térre és a Vatikánt övező utcákba, a Róma négy pontján felállított óriáskivetítőkön követhetik a Ferenc pápa által pontifikált szentté avatási misét.

Áder János másnap, hétfőn Lengyelországba utazik, ahol a feleségével együtt részt vesznek majd a Holokauszt-emlékév rendezvényein. A köztársasági elnök és felesége ott lesz az Auschwitzból Birkenauba tartó emlékmeneten, és Áder János beszédet is fog mondani a Nemzetközi Élet Menete megemlékezésen.