Vágólapra másolva!
Amíg parlamenti képviselők voltak, nem járt nekik a költségtérítés. Most már nem azok, gyorsan megszavazzák nekik a havi 130 ezer forintos kiegészítést.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés április 30-i ülésére Tarlós István előterjesztést adott be arról, hogy állapítsanak meg költségáltalányt két helyettesének. Bagdy Gábor és György István az előző ciklusban parlamenti képviselő is volt, és azért nem vették fel az önkormányzattól a költségtérítést, mert akkor annyival kevesebb választókerületi pótlékot kaptak volna az Országgyűléstől. Most viszont nem lesznek már képviselők, így felvehetik a pénzt.

Az előterjesztés szerint Bagdy Gábor havi illetménye 661 400 forint, György Istváné pedig 670 ezer forint. Az önkormányzat rendelete szerint az illetményük 10-20 százalékát kaphatnák meg költségáltalányként. Tarlós István az előterjesztésben azt indítványozza, hogy 20 százalékot ítéljenek meg nekik. Így Bagdy illetménye havi 132 280, György Istváné havi 134 ezer forinttal egészül ki, ha a közgyűlés megszavazza az előterjesztést.