Habony Árpád nem nyugszik bele

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök tanácsadója ismét nekimegy a Magyar Narancs újságírójának.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök tanácsadója nem fogadja el, hogy a bíróság megszüntette az eljárást abban a perben, amelyet a Magyar Narancs újságírója, Rényi Pál Dániel ellen indított.

Habony Árpád személyi adattal való visszaélés és rágalmazás miatt indított eljárást az újságíró ellen, aki megírta, hogy miniszterelnök tanácsadóját garázdaságért elítélték, mivel 2006-ban összetűzésbe keveredett egy házaspárral. A rendőrség bűncselekmény hiánya miatt megszüntette az eljárást, Habony azonban pótmagánvádat terjesztett elő. A bíróság döntése értelmében viszont nem történt bűncselekmény, így megszüntették az eljárást.

Habony Árpád most fellebbezést nyújtott be az ügyben, az ügyvédje arra hivatkozik, hogy az újságíró nem vett részt a miniszterelnök tanácsadójának a perén, így arról semmilyen közvetlen vagy közvetett információja nem lehetett. Szerintük az, hogy Rényi hozzájutott ezekhez az információkhoz, elég a visszaélés személyes adattal bűncselekményének megvalósításához.

Habony Árpád 2006-ban keveredett összetűzésbe egy házaspárral, amely lelépett az útra a Lexus terepjárója előtt. Az egykori kendóbajnok állítólag annyira feldühödött, hogy leütötte a férfit, és hasba rúgta a nőt. Habony a bíróságon azzal védekezett, hogy a házaspár ki akarta rabolni.