Rogán újra frakcióvezető lehet

Vágólapra másolva!
Rogán Antal nagy valószínűséggel a Fidesz frakcióvezetőjeként folytatja, ami azt is jelenti, hogy egyelőre nem kerül be a kormányba, ahogy arról a választások előtt hallani lehetett.
Vágólapra másolva!

"Kilencvenszázalékos a valószínűsége", hogy Orbán Viktor Rogán Antalt kéri fel a Fidesz frakcióvezetőjének – írta a Népszabadság. A Fidesznek 117 képviselője lesz az új parlamentben, ezzel a legnagyobb frakciót alakíthatja.

A lap megemlítette, hogy a választások előtt szóba került, hogy Rogán Antal átvehetné a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetését, vagyis életében először beléphetne a kormányba. Ezt a hírt erősítette egy másik választások előtti értesülés is, amely szerint Kósa Lajos vette volna át a frakció vezetését. Az új hírek fényében valószínűtlen, hogy Rogán mégis kormányzati szerepet kap.

Az NFM-et jelenleg az a Németh Lászlóné vezeti, aki kapcsolatban áll Simicska Lajos érdekeltségeivel, ezt erősíti, hogy a minisztérium átvételekor magával vitte Simicska üzlettársának, Nyerges Zsolt nagyvállalkozónak a testvérét. Az uniós pénzek felügyeletét azonban tavaly Lázár János vette át. E három érdekkör aspirálhat az uniós támogatások elosztását vezető intézmény élére. Rogán Antal és Lázár János a Fidesz két erőközpontja lett, összehasonlításukat itt tekintheti meg.

A Népszabadság forrásai azt cáfolták, hogy Rogán azért esne el a kormányzati pozíciótól, mert a választások előtt többször a vagyonnyilatkozatának módosítására kényszerült.