Megint újraszámolják a szavazatokat a XVIII. kerületben

Vágólapra másolva!
Még mindig nincs végeredménye a választásoknak a legszorosabb eredményű választókerületben, a Kúria ugyanis elrendelte a kerületben az összes érvénytelen szavazat újraszámlálását.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlési választásokon Budapesten a 18. kerületet magában foglaló 15. egyéni választókerületben lett a legszorosabb az eredmény: a fideszes Kucsák László csak 56 szavazattal nyert a baloldali jelölttel, Kunhalmi Ágnessel szemben.

A választókerületben a múlt héten egyszer már újraszámolták a szavazatokat, akkor 4 baloldali szavazatot találtak. Kunhalmi Ágnesék ezek után újabb fellebbezésben azt kérték, hogy az összes érvénytelennek minősített szavazólap érveényességét is vizsgálják meg. Ezt a kérésüket a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította, de a Kúria április 19-én nekik adott igazat - írja az Index. Ez azt jelenti, hogy a kerületben újra megvizsgálják az összes érvénytelennek minősített szavazatot is. A választási oldalon szereplő adatok szerint 394 érvénytelen szavazólap volt az egész kerületben.