Zűrzavaros hírek keringenek Welsz irodájáról

Vágólapra másolva!
A Blikk úgy tudja, hogy a Logodi utcai irodából a széfet is elvitték. A hvg.hu viszont úgy, hogy nem volt betörés, sőt, széf se volt az irodában. A rendőrség hivatalosan még nem mondott semmit.
Vágólapra másolva!

Nagyjából egy héttel ezelőtt feltörték Welsz Tamás budapesti irodáját, amelyet március 3-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai átkutattak - írja a Blikk. A helyiséget a rendőrök lepecsételték. Az elkövető a gyanú szerint a férfihoz közel álló személy lehetett.

A lap szerint a Logodi utcai irodából nem a páncélszekrény tartalmát, hanem az egész széfet elvitték. A páncélszekrényben állítólag 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt. Az irodából eltűntek a bútorok, sőt a világítótesteket is leszerelték. Az ügyben az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja le.

A Blikk szerint Welsznek több széfje is volt, érdi lakásának széfjét a férfi halála után a volt élettárs ürítette ki. A páncélban nagyjából 20 millió forint értékű valuta, egy Rolex, egy Omega és két másik nagy értékű karóra is volt, néhány dokumentummal együtt.

A hvg. hu ugyanakkor rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy nem törtek be Welsz Tamás irodájába, és ott nem is volt semmilyen széf. Megkerestük a rendőrséget az ügyben, amint érkezik válasz a kérdéseinkre, frissítjük a cikkkünket.

Az ügyészség március 21-én közölte, hogy Welsz Tamás meghalt. A vállalkozót kihallgatásra vitte a rendőrség, amikor rosszul lett. Welsz Tamás neve a Simon Gábor elleni nyomozás során merült fel. Az MSZP elnökhelyetteséről az év elején derült ki, hogy egy osztrák bankszámlán elhelyezett 240 millió forintnyi devizát úgy, hogy azt nem vallotta be.