Elölről kezdené az ügyészség a Rezesova-ügyet

Vágólapra másolva!
A Hvg szerint azt szeretné a vádhatóság, hogy helyezzék hatályon kívül az elsőfokú ítéletet.
Vágólapra másolva!

Új eljárást szeretne a Rezesova-ügyben az ügyészség – írja a Hvg.hu a lap birtokába került ügyészségi indítványra hivatkozva.

Ilyet akkor szokott javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak, így a szlovák milliomosnő esetében is hosszan sorolják, mi mindent rontott el a bíróság. Elfogultság miatt kizárnák az ügyből a védelem vitatott műszaki szakértőjét, de újra elővennék azt a tanút is, aki szerint Rezesova már az ütközés előtt is kakaskodott terepjárójával a Fiattal.

November 22-én a Gödöllői Járásbíróság hat év fogházra ítélte, és öt évre eltiltotta a vezetéstől a szlovák milliomosnőt, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. Rezesova még 2012. augusztus 21-én hajnalban ütközött neki az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán egy Fiatnak, amelyben négyen, két karácsondi házaspár vesztette életét.

A Hvg szerint a márciusban benyújtott ügyészségi indítványból az derül ki: a vádhatóság szerint a legjobb az lenne, ha a másodfokú bíróság új elsőfokú eljárást rendelne el. Az ügyészségi indoklás szerint a Fülöp Ágnes által vezetett bíróság több ponton rosszul döntött, főleg a karambol bekövetkezését vizsgáló műszaki szakértőkkel kapcsolatban, és ez olyan mértékben hatott ki az ítéletre, hogy nem elég azt másodfokon módosítani, inkább teljesen hatályon kívül kellene helyezni.

A lap értesülését a főügyészség szóvivője megerősítette az MTI-nek. Gyugyi Csilla azt mondta: a vádhatóságnak az az álláspontja, hogy Eva Rezesová a jelenleginél hosszabb büntetést érdemelne, amelyet fogház helyett börtönben kellene letöltenie.