A gyöngyösi vicsorgó egyszerre négy nővel is elbírt

Vágólapra másolva!
Teleszórta szeméttel a kiszemelt nők autóját és erkélyét, követte őket szinte mindenhová, és lesből futott feléjük az utcán. A gyöngyösi vicsorgóként emlegetett férfi egy négy évvel ezelőtti bírósági ítélet tanúsága szerint a nők zaklatására specializálódott: nem bánt, nem beszél, csak követ és vicsorog. Most újra bíróság elé állítják, ügyvédre nem tart igény, saját magát fogja védeni.
Vágólapra másolva!

Egyszerre négy nő zaklatásáért ítélték el évekkel ezelőtt azt a gyöngyösi férfit, akire a napokban kért letöltendő szabadságvesztést a Heves megyei ügyészség, mert hónapokon át vicsorogva és köpködve zaklatott az utcán egy kisgyerekes nőt.

A gyöngyösi bíróság 2010-ben hozott korábbi ítéletéből kiderül, hogy a férfi módszerei három év alatt nem sokat változtak. K. Zoltánt akkor többrendbeli zaklatásért 11 hónap fogházbüntetésre ítélték, amelyet háromévi próbaidőre felfüggesztettek. A férfi mellé pártfogót is kirendelt a bíróság, és arra is kötelezték az ítéletben, hogy vegyen részt pszichiátriai kezeléseken.

Összesen négy nőt zaklatott, a módszerei mindegyiknél ugyanazok voltak. Gyalog követte őket az utcán, bárhová mentek, ő ment utánuk. A nők lakóhelye elé, az erkélyükre és az autójukra szemetet szórt. Arra is volt példa, hogy az utcán várta a nőket, majd, amikor meglátta, hogy közelednek, elkezdett feléjük rohanni. Valamelyik nőt le is köpte. Az évekkel ezelőtti ügyében sem, ahogy a mostaniban sem bántotta fizikailag áldozatait.

Most ismét egy zaklatási ügy miatt kell a bíróság elé állnia. K. Zoltán 2012 őszén az utcán figyelt fel egy fiatal családanyára, és elhatározta, hogy molesztálni fogja. Ezután közel egy éven át mindennapos gyakorisággal figyelte az utcán a sértettet, „útját állta, majd fogait kivillantva rávicsorgott, miközben a kezeivel a levegőben hadonászott”, és többször a nő autójának a szélvédőjét is leköpte.

A zaklató tavaly nyáron lendült bele igazán, két héten át reggel és délután is megvárta kisgyerekes anyukát a gyöngyösi óvodánál, „és ilyenkor újabb vicsorítások közepette megpróbálta őt is leköpni”, napközben pedig az óvoda kerítésén túlról, jól láthatóan figyelte az óvoda udvarán játszó gyereket. A megfélemlített nő végül a rendőrséghez fordult. K. Zoltán sosem beszélt a nőhöz, nem fenyegetőzött, nem próbált ismerkedni.

Az Origo a Heves megyei ügyészségtől megtudta, hogy a férfi és áldozata korábban nem ismerték egymást, a férfi véletlenszerűen választotta ki családanyát. Próbáltuk elérni K. Zoltán ügyvédjét is, de kiderült, hogy nincs neki, a tárgyaláson feltehetően saját magát fogja képviselni.