Az orvosok hibájából halt meg egy hat hónapos csecsemő

Vágólapra másolva!
A gyereknek életveszélyes bakteriális fertőzése és 41 fokos láza volt, mégsem utalták be a kórházba.
Vágólapra másolva!

Sorozatos orvosi mulasztások miatt halt meg egy tarnabodi hat hónapos csecsemő. A szülők két orvostól is kértek segítséget, de egyik sem diagnosztizálta a 41 fokos lázas csecsemő életveszélyes bakteriális fertőzését, és egyikük sem utalta őt kórházba.

Amikor a szülők végül autóval bevitték a gyereket az Egri Markhot Ferenc Kórházba, a gyermekosztályra azonban már nem jutottak be, egy nővér ugyanis orvosi beutaló hiányában elküldte őket. Egy másik rendelőben is megvizsgálták a csecsemőt, de az ott dolgozó éjszakai ügyeletes orvos csak lázcsillapító injekciót adott neki, a kórházba azonban ő sem utalta be.

Otthon a kislány állapota reggelre tovább romlott, ezért a szülők ismét az ügyelethez fordultak segítségért. A gyerek végül dél körül, a kórházba szállítás közben meghalt. A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak megszegték a rájuk vonatkozó szakmai protokoll szabályait, ezért későn állapították meg a helyes diagnózist, így a beteg életben maradási esélyei csökkentek.

Az ügyben az Egri Járási Ügyészség két orvos ellen is foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.