Kunhalmi Ágnes 4 szavazatot javított az újraszámolással

Vágólapra másolva!
Ezzel még mindig a fideszes Kucsáké a mandátum.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a budapesti 15-ös országgyűlési egyéni választókerület két szavazókörében leadott szavazatok újraszámlálását szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az eredménymegállapító határozat ellen Kunhalmi Ágnes, az MSZP–EgyüttPMDKMLP képviselőjelöltje nyújtott be fellebbezést. Arra hivatkozott, hogy a 40. számú szavazókörben a szavazatszámláló bizottság tagjának nyilatkozata szerint olyan szavazatokat is érvényesnek fogadtak el, amelyeken csak alá volt húzva a jelölt neve, de nem volt a neve melletti karikában két egymást metsző vonal. A 10. számúban pedig szintén egy szszb-tag szerint több olyan szavazat is érvénytelen lett, amelyen a választópolgár feketén fogó tollal nyilvánította ki akaratát.

Az újraszámlálás után nem változott a választás választókerületi eredménye, mivel a Kunhalmi Ágnesre (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP) leadott szavazatok száma kettővel nőtt ugyan, de így is 56-tal kevesebb a voksa, mint a mandátumot elnyerő Kucsák Lászlónak (Fidesz-KDNP).

A 10. számú szavazókörben az érvénytelen szavazatokat vizsgálták át, és találtak közöttük két érvényes, Kunhalmi Ágnesre leadott szavazatot. A 40. szavazókörben az érvényes szavazatokat vizsgálták meg újra, és két, a szavazókörben érvényesnek minősített, Kucsák Lászlóra leadott szavazatról állapította meg a bizottság az újraszámlálásnál, hogy érvénytelen.

Kunhalmi Ágnes szavazatainak száma így kettővel nőtt, Kucsák Lászlóé kettővel csökkent.