Megint levelet írt Orbán a Mazsihisznek

Vágólapra másolva!
De valószínűleg nincs szó benne a megszállási emlékműről.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor újabb levelet írt a Mazsihisznek a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából, ebben a nemzet közös fájdalmának és veszteségének nevezte a holokausztot, de a Szabadság téri emlékműről vagy a Mazsihisz másik két februári kéréséről nem ír. A levél teljes szövege a kormany.hu honlapon olvasható.

Orbán azt írta, hogy

Meg azt, hogy

És azt, hogy

A miniszterelnök Orbán Viktor a levélben biztosította a Mazsihisz elnökét arról is, hogy a magyar zsidók közössége a most alakulófélben lévő kormány tiszteletére, barátságára és védelmére a jövőben is számíthat. "A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából kérem, fogadja együttérzésemet, és engedje meg, hogy kifejezzem a magyarországi zsidó közösség iránti nagyrabecsülésemet" – zárta levelét a miniszterelnök.

A Mazsihisz a Szabadság téri német megszállási emlékmű április 8-án megkezdett építése óta várja, hogy a kormány tájékoztatást adjon a terveiről. Orbán februárban még azt javasolta a zsidó vezetőknek, hogy húsvét és pészah után indítsák újra el a konzultációt a zsidószervezetek többsége által kifogásolt három ügyben: a megszállási emlékműről, a Veritas Intézet vezetőjéről és a Sorsok Háza múzeumról. Ezzel szemben viszont már április elején munkálatok kezdődtek a Szabadság téren.