Kisebb lett a parlament, de szellősebb is

új parlament ülésterem
A kombóképen a Parlament alsóházi ülésterme 2010. február 22-én (alsó képen) és 2014. április 15-én. Az átalakított teremben, amelyet 48 millió forintért újított fel a Pápai Asztalos Kft., 192 ülőhellyel kevesebb található.
Vágólapra másolva!
A 386 fős parlament 199 főre olvad az idei választás után, ennek megfelelően építtették át az Országház alsóházi üléstermét is. A középen található bársonyszékek számából arra lehet következtetni, hogy hosszabb távon is kevés miniszterrel dolgozó kormányokkal számoltak – a második Orbán-kormányban ugyanis csak nyolc miniszter volt (igaz, rengeteg államtitkár volt mögöttük). Az Antall-kormány 23 tagú volt a tárca nélküli minisztereket is beszámítva, de még az első Orbán-kormány is 17 miniszterből állt, és nekik helyet kellett biztosítani a Parlamentben. Az új alsóházi teremben az első Orbán-kormány már nem férne el.
Vágólapra másolva!
before
after

Az alaphelyzetben a kép közepén található csúszka segítségével válthat az átépítés előtti (bal oldali) és az átépítés utáni (jobb oldali) kép között. A 386 fős ülésteremről 2010. február 22-én készült a kép, a 199 fősről 2014. április 15-én.

Az átépítés folyamatáról készült képgalériánkat a fotóra kattintva tekintheti meg! Forrás: MTI/Kovács Attila