Az emberi Orbán Viktorról ír a közszolgák lapjának főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor nagyon is emberi – állítja a Közszolgálat című havilap főszerkesztője a választások utáni első számban, habár maga is elismeri, hogy "sajnos" nem ismeri személyesen a miniszterelnököt.
Vágólapra másolva!

"Most, a választások után, amikor soraimat olvassák, 'egységbe forrott erőinknek' köszönhetően már büszkén mondhatom, hogy kicsiny, de egyre erősebb hazám miniszterelnöke változatlanul a nagyon is emberi Orbán Viktor" – írta a Közszolgálat Magazin főszerkesztője H. Petró Ildikó a lapban, amely online is elérhető.

A közalkalmazottaknak szóló, uniós támogatásból és költségvetési pénzből működtetett havilap áprilisi számának beköszönőjében a főszerkesztő azt írta, hogy "sajnos" nem ismeri személyesen a miniszterelnököt, "persze, szeretném, de hát ki ne szeretné".

H. Petró Ildikó így folytatta: "idei március 15-i beszéde után ismét melegség töltötte el a lelkemet, mint minden beszéde végén, és nem feltétlenül az elmondottak miatt, hiszen azok egyértelműek, hanem azért, ahogyan minden egyes alkalommal szemöldökét felhúzva, fejét kissé zavartan lehajtva, papírjait rendezgetve igyekszik leplezni meghatottságát. Merthogy meghatódik…"

A miniszterelnök nagyságát az első században élt ókori római filozófus, Seneca soraival festi le, aki arra intette a magas hivatalt viselőket, hogy emberhez méltóan éljenek. Ezt hasonlítja Orbán Viktor életéhez, aki bár "nem tudom, miként éli hétköznapjait, hiszen hogyan is tudnám, de amit a médián keresztül látni enged az átlagember számára, pontosan olyan, mint amilyen az ország első emberétől elvárható".

A beköszönő végén reméli, hogy "meg-megdobban a kedves Olvasó szíve, hogy bizony, magyarnak lenni jó, és ebben az érzésben megnyugodva várhatjuk mindannyian az ünnepek ünnepét, a húsvétot".