Állítólag áthajtott egy babakocsin egy pesti buszsofőr

Megrongált babakocsi, 95-ös busz, agresszív vezető, BKK, BKV
Vágólapra másolva!
Egy utas beszámolója szerint a 95-ös busz sofőrje azon háborodott fel, hogy nagy címletű pénzzel akart jegyet venni tőle. A sofőr ezek után állítólag leparancsolta a családot a buszról, és még a babakocsijuk kerekén is áthajtott. A BKV vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

Az incidens vasárnap 13 órakor történt a 95-ös busz Új köztemetői megállójában. „Felszálltunk a családommal a buszra. A kislányunk babakocsiban ült. Amint felraktuk a babakocsit a középső ajtón, a sofőr már kiállt a fülkéből, és agresszívan, kiabálva nekünk támadt, hogy menjünk előre jegyet venni” – olvasható a családapa Facebook-bejegyzésében.

„Én előre is mentem megmutatni a bérletemet és venni egy jegyet a páromnak. Miután közöltem, hogy ’nagy pénz’ van nálam, felháborodva közölte, hogy takarodjunk le a buszról. A párom a kiabálás hallatára megpróbálta letenni a babakocsit, ami egyedül nem egyszerű. A babakocsi kereke beszorult a busz és a padka közé, majd kiesett. Ezután a sofőr készségesen áthajtott az amúgy nem olcsó babakocsi kerekén. Ezzel eléggé megnehezítve a hazajutásunkat.

A férfi közzétette a megrongált babakocsi képét, illetve a busz rendszámát, és a panaszát a BKK-nak is továbbította. Mint írta, nem nyugszanak addig, amíg a sofőr a BKV-nál dolgozik.

Megkeresésünkre a BKK közölte, hogy a BKV vizsgálatot indított az ügyben, a sofőrt meghallgatják, és ha a leírtak igazak, "az természetesen nem maradhat következmények nélkül". Ugyanakkor hozzátették, hogy "az utóbbi időben számos hasonló, Facebook-posztokból, blogbejegyzésekből indult és aztán a sajtóban széles körben megjelent panaszról derült ki végül, hogy valótlanul vádolta kollégáinkat".

A BKK azt kéri, hogy ha valaki a fenti időpontban a 95-ös buszon utazott, és esetleg szemtanúja volt az esetnek, jelentkezzen a [email protected] e-mail címen.

A megrongált babakocsi Forrás: Szilágyi István Szilárd / Facebook