Hiába keresték Welsz házában a mérget

Vágólapra másolva!
Ha előkerült volna bármiféle méreg, az segítene tisztázni a halál pontos okát. A Blikk szerint eddig csak annyit állapítottak meg, hogy az üzletember halálát szívleállás okozta.
Vágólapra másolva!

Több házkutatást is tartott a rendőrség Welsz Tamás érdi házában – írja a Blikk. A lap úgy tudja, a nyomozók többször is méreg után kutattak az épületben, de végül nem találták a nyomát.

A toxikus anyag különösen azért érdekli a hatóságokat, mert nem kizárt, hogy a férfi méreggel vetett véget életének. Welsz az előzetesben ülő Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes ügyében fontos dokumentumokat adott át halála napján a rendőröknek irodájában, majd otthonában. Ezekben információk voltak az általa árult hamis bissau-guineai útlevelekről, amelyek egyike sajtóhírek szerint a titkos bankszámlákon több százmillió forintnyi devizát rejtegető politikusé volt - emlékeztet a Blikk.

Amikor viszont a rendőrök az érdi házból visszaindultak Welsszel, a vállalkozó rosszul lett a rendőrautóban. Ekkor azt mondta: „bevettem valamit, már nem tehetnek semmit". Ez a valami méreg lehetett, mert alig 40 perccel később Welsz meghalt az OMSZ budai mentőállomásán. A Blikk úgy tudja, a Panamában csalás miatt körözött üzletember azért szánhatta el magát erre a lépésre, mert őrizetbe akarták venni. Erről korábban nem nyilatkozott az ügyészség, mint ahogy arról sem, voltak-e házkutatások Welsznél.

A Blikk szerint, ha előkerült volna bármiféle méreg, az segítene tisztázni a halál pontos okát. Jelenleg ugyanis a lap szerint csak annyit állapítottak meg: azt szívleállás okozta. De ezt nagyon sok ok válthatta ki.

A Blikk megkérdezte a rendőrséget, kiadták-e már a holttestet, de nem kapott választ, a hozzátartozóknak vélhetően még várniuk kell. Sőt ha a vizsgálatok eredménye nem lesz százszázalékos, úgy az befolyásolhatja, miként adhatja meg a rokonság az elhunytnak a végtisztességet. Bizonytalan esetben a hatóságok megtilthatják a hamvasztást, mert ha az elkövetkező években újabb nyom bukkan fel, akkor akár kihantolhatják, és újabb vizsgálatot kell a maradványokon végezni – írja a Blikk.

Cikkeinket a Welsz-ügyről itt olvashatja.