30 centis pengéje volt a sétapálcának

Vágólapra másolva!
Egy miskolci közúti ellenőrzésen szuronyt rejtő sétapálcát foglaltak le a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Egy jármű közúti ellenőrzése során a vezető keze ügyéből egy 30-40 centiméteres pengét rejtő sétapálca került elő Miskolcon. A közbiztonságra különösen veszélyes eszközt a rendőrök lefoglalták és a birtoklójával szemben eljárást kezdeményeztek - írja a Police.hu

A járőrök 11 óra 36 perckor a Miskolc, Lyukóvölgyi városrészben egy személygépjárművet vontak közúti ellenőrzés alá. Az intézkedés során a járőrök észlelték, hogy a vezetőülés és az ajtóküszöb közötti részbe egy sétapálca van becsúsztatva, melynek markolata kilóg annak nyeléből. Az eszközről még a helyszínen kiderült, hogy elsődleges kialakításának megfelelő használatra alkalmatlan, mivel a markolat és a szár közötti rész törött. A rendőröka sétapálcát közelebbről megvizsgálva azt tapasztalták, hogy annak markolata egy 30-40 centiméter szúró hosszúságú pengében végződik.

A rendőrök a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt a helyszínen lefoglalták és a járművet vezető, 30 éves, Miskolcon lakó B. Igorral szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt.