Rogán szerint Orbán nem szegte meg a Mazsihisznek adott ígéretét

Vágólapra másolva!
A német megszállási emlékműről még így is újraindulhat a konzultáció húsvét után.
Vágólapra másolva!

„Orbán Viktor februári levelében csak annyit írt a Mazsihisznek, hogy a német megszállási emlékmű ügyében húsvét után újraindulhat a konzultáció” – emlékeztette Rogán Antal polgármester képviselőtársait az V. kerületi önkormányzat képviselő-testületi ülésén, miután a kerületi szocialista frakció megszállási emlékmű építéséről kért tájékoztatást. Rogán szerint ez lényegében azt jelenti, hogy a miniszterelnök semmilyen ígéretét nem szegte meg azzal, hogy megindultak a munkálatok a megszállási emlékmű tervezett helyén a Szabadság téren, hiszen az emlékműről szóló konzultáció még így is újraindulhat húsvét után.

A polgármester arról is beszámolt a képviselőtestületnek, hogy jelenleg nem a tényleges építkezés, hanem az alapozás zajlik a téren, a mélygarázs támfalait és a födémet erősítik, hogy elbírja majd az emlékművet. Rogán állításai alapján ez a munka még legalább 4 hétig tart, és muszáj volt elkezdeni, hiszen a vonatkozó kormányrendelet szerint az emlékműnek május végére állnia kell.

A Mazsihisz vezetőit meglepte, hogy a kormány már húsvét előtt építeni kezdte az emlékművet. Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Klubrádióban szerda reggel azt mondta, hogy mindenképp meg kell akadályozni, hogy a szobor a tervezett formában megépüljön.