Molnár Zsolt: Semelyik választási rendszerben nem nyertünk volna

Vágólapra másolva!
Az M1 közéleti műsorának vendége volt Rogán Antal és Molnár Zsolt. Előbbi nyugodtabb ciklusról, utóbbi pedig a hibák feldolgozásáról beszélt. 
Vágólapra másolva!

A Kormányváltó szövetség vezetőinek nem a külső tényezőkre kell fogniuk a vereséget, mert húszszázaléknyi, több százezer szavazatnyi különbség nem fogható külső tényezőkre – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Az este című műsorában arra a felvetésre, hogy Mesterházyék a választási rendszert és a médiaellenszelet okolták.

Rogán a következő ciklusról azt mondta, hogy várhatóan nyugodtabb törvényhozás jöhet. Lassabb, bizonyos szempontból átgondoltabb törvényhozási folyamat várható, ami annak is köszönhető, hogy már nem kell az előző rendszer gazdasági örökségét lebontani, nem kell válságkezelő intézkedéseket hozni – mondta.

A műsor vendége volt Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke is, aki szerint a régi, sőt semelyik választási rendszerben nem nyertek volna. Viszont megjegyezte, hogy ebből nem következik az, hogy fair volt a választás.

Molnár szerint követtek el hibákat, például hogy nem fél évvel korábban jött létre az egységes összefogás, hanem csak januárban. Szerinte a sajátjaikat így is tudták mozgósítani, viszont a bizonytalan szavazókat nem tudták megszólítani. Molnár szerint most a helyzet értékelése folyik a pártban, tanulniuk kell a hibáikból, mert elkövettek olyan dolgokat, amelyek nem voltak elfogadhatóak a társadalomnak.