Másodjára keresnek üzemeltetőt Orbán első stadionjának

Vágólapra másolva!
Rossz volt az első pályázat, ezért nem talált gazdára a Nagyerdei Stadion – állította Kósa Lajos. A második körben finomítottak az üzemeltetőt terhelő költségeken.
Vágólapra másolva!

Új kiírás jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben a debreceni Nagyerdei Stadion üzemeltetésére. Mint korábban mi is beszámoltunk róla, az első kiírás sikertelenül zárult, mert nem adott be senki pályázatot.

"Nem az érdeklődés hiánya miatt nem jelentkeztek, hanem a pályázat volt rosszul kiírva" – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere március 31-i sajtótájékoztatón. Szerinte olyan feltételek és határidők voltak a pályázatban, amiket nem lehetett betartani és teljesíteni. Kósa szerint még május 1. előtt sikeres pályáztatás és szerződéskötés is létrejöhet.

A polgármester arról is beszélt, hogy tarthatatlan határidők és nehezen teljesíthető összeférhetetlenségi pontok voltak a pályázatban, ezért is volt sikertelen az első kör. Viszont a stadion gazdaságos üzemeltetésével nincsen gond, "meggyőződésem, hogy rentábilisan lehet üzemeltetni, legalábbis erre lehet következtetni a számokból" – mondta Kósa.

A módosított pályázatban többek között a leendő üzemeltetőnek már nem 300 millió forint értékben kell befejezni a stadiont, hanem csak minimum 200 millióért.