Lájtos beszélgetéssel ünnepel a győztes szegedi MSZP-s

Vágólapra másolva!
Fél éve kampányol, sok emberrel találkozott, és szerinte a szegedi Fidesz és a Jobbik kapcsolata is az ő malmára hajtotta a vizet. Szabó Sándor mégsem készül nagy ünneplésre, inkább csak beszélget. 
Vágólapra másolva!

Az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, hogy Budapesten kívül valószínűleg Szabó Sándor, a Kormányváltó Összefogás MSZP-s jelöltje az egyetlen nem fideszes, aki megnyert egy választókerületet. (Erre még Borsodban is van esélye Varga Lászlónak, de a körzetében még csak a szavazatok 66 százalékát dolgozták fel.)

Csongrád megye 1-es számú választókerületében Szabó Sándor már valószínűleg behozhatatlan előnnyel vezet. 96 százalékos feldolgozottságnál 6 százalék az előnye a fideszes jelölttel szemben.

Szabó telefonon azt mondta az Origónak, hogy egyelőre még nem ünnepelnek, majd csak akkor fognak, ha már biztos a győzelmük, bár szerinte sem valószínű, hogy megfordulhat az eredmény. Viszont akkor sem lesz nagy buli, ha marad az eredmény, mert Szabó szerint 40-50 ember nagyon keményen dolgozott a győzelemért, és ők megérdemlik, hogy leüljenek, és egy "lájtos beszélgetés keretében dolgozzák fel a történteket".

Szabó szerint a siker titka egyrészt, hogy amikor októberben eldőlt, hogy ő lesz a helyi jelölt, akkor elkezdtek kampányolni, és több mint tízezer emberhez jutott el személyesen, 300 eseményen vett részt, és sok médiamegjelenése volt.

Másrészt szerinte 2010 óta a szegedi önkormányzatban létrejött "egy Fidesz-Jobbik mutyikoalíció", ami az önkormányzati cégek vezetésébe "haverokat ültetett", az eredmények viszont nem jöttek. Szabó szerint "a szegediek látták, hogy a mutyikoalíció nem a város, hanem a saját érdekeit nézte", ez pedig megmutatkozik a mostani eredményben.