Vona csalódott, és 2018-as győzelmet ígér

Vágólapra másolva!
Nyerni akartak, de az EU-ban már így is a Jobbik a legerősebb nemzeti radikális párt.
Vágólapra másolva!

Vona szerint nagyjából azt hozta a választás, amit várni lehetett, meglepetést egyedül a Jobbik eredménye keltett, mert sokkal jobban szerepeltek, mint amit megjósoltak nekik.

Vona ennek ellenére nem igazán volt boldog. "El kell ismerni, hogy a célunkat nem tudtuk elérni, az elmúlt 24 év tovább folytatódik" – mondta, hozzátéve, hogy bár még néhány választókerületben harcban vannak, azt az áttörést nem érték el, amelyet elterveztek, nem nyerték meg a választásokat.

Azt azért pozitívumként értékelte, hogy 20 százalék fölötti támogatottságot értek el, amit kevesen hittek el korábban. Mint mondta, a Jobbik választásról választásra szépen, fokozatosan növeli a támogatottságát, és már nemcsak Kelet-Magyarországon, hanem a Dunántúlon is erősek, az Európai Unióban pedig a Jobbik a legerősebb nemzeti radikális párt.

Ennek ellenére tudja, hogy a szimpatizánsaikban van csalódottság, ahogy benne is, 2018-ban viszont meg fogják nyerni a választást – ígérte.

Vona a sajtótájékoztatója végén azt mondta, hogy külföldi médiumok nem kérdezhetnek, mert a kampány során méltánytalanul bántak velük. Miután a beszédében úgy fogalmazott, hogy a tanulságokat le fogják vonni, az egyik újságíró megkérdezte, elképzelhető-e, hogy ne Vona maradjon az elnök, amit hangos nevetés fogadott a teremben.

A sajtótájékoztatón Vona mögé felsorakoztak a párt vezető politikusai, de nekik ennél több szerep nem jutott.