Erős a Jobbik keleten. Meg nyugaton. Meg az ország közepén is

Vágólapra másolva!
Az ország több választókerületében is jobbikos jelölt követi a győztes fideszest.
Vágólapra másolva!

Keleten nagyon megy a Jobbik: a Tiszántúlon alig van olyan választókerület, ahol nem a radikális párt jelöltje áll a második helyen, csak a nagyvárosokkal vannak gondban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak Nyíregyházán nem másodikak a Fidesz mögött, a megyeszékhelyen a fideszes Petneházy Szabolcs Attila és a baloldal jelöltje, Jeszenszki András küzdenek, a Jobbik alelnöke, Balczó Zoltán kissé lemaradva csak a harmadik itt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ugyanez a helyzet, a Jobbikos jelölt mindenhol második, kivéve a 2. választókerületben, Miskolcon, ahol a kormányváltó összefogás és a Fidesz is megelőzi. Hajdú-Biharban is csak a debreceni választókerületekben harmadik a párt jelöltje. Hevesben viszont mindenhol másodikak.

Az ország közepén sem mindenhol a baloldal áll a második helyen, a Jobbik jelöltje követi a fideszest Bács-Kiskun, Pest és Csongrád megye több kerületében is.

Néhány nyugat-magyarországi választókerületben is meglepően eredményesek a Jobbik jelöltjei, Bóna Tibor Körmenden, Ferenczi Gábor pedig Veszprém megye 4. választókerületében második. Szintén a jobbikos jelölt követi a fideszest Somogy megye 2. és 3. választókerületében, Zala 2. és 3. választókerületében, Tolna 3., Fejér 2., 5. és Győr-Moson-Sopron 3. választókerületében.