Orbán: Nagyszerű korszak jön

Orbán Viktor, Fidesz, győzelmi bejelentés
Vágólapra másolva!
A győzelem eldöntötte az elmúlt négy év vitáit, és európai rekord született. Orbán Viktor győzelmi beszéde.
Vágólapra másolva!

Új és nagyszerű korszak kapujában állunk mindannyian, lépjünk be együtt – foglalta össze a választás eredményét győzelmi beszédében Orbán Viktor vasárnap este.

Minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk – mondta Orbán. Szerinte a győzelem eget rengető, hogy ezt megérdemelte-e a Fidesz, azt majd az Isten eldönti, de az biztos, hogy megdolgoztak érte.

További fotókért kattintson a képre! Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Orbán szerint a választási eredmény európai rekord, ami azt bizonyítja, hogy a magyar egységes nemzet. A választási eredménnyel a szavazók az elmúlt négy év vitáit egyértelműen lezárták. Két dologra mondtak nekem a választók szerinte: a gyűlöletre, mert a gyűlölet nem pálya; és nemet mondtak az Európai Unióból való kilépésre is.

Köszönetet mondott a választójogukkal élő szavazóknak, az aktivistáknak, a családtagoknak. Orbán azt mondta, hogy valószínűleg a feleségének kellett a legtöbbet kiállnia.

Az első utam Szabad Györgyhöz, az első szabadon választott parlament elnökéhez vezetett, ugyanis ez a választás egy szabad országban történt – mondta Orbán, és egyúttal megköszönte "szüleinknek és nagyszüleinknek", hogy elzavarták a kommunistákat. Kiemelte azt is, hogy most először szavazhattak a határon túliak.