Focimeccsről érkezve, feszülten és ülve várják az eredményeket a minipártok

Vágólapra másolva!
Azt már tudjuk, hogyan várják az eredményeket a nagyobb pártok, de mit csinálnak ma este azok, akiknek nem futotta óriáskivetítőre, színpadokra és fogadásokra?
Vágólapra másolva!

„Önök hogy várják a választási eredményeket?”
„Ülve” – válaszolta Kásler Árpád, az A Haza Nem Eladó Mozgalom listavezetője az Origo kérdésére. Kásler azt mondta, pártja nem szervezett semmilyen bulit vagy központi eredményváró rendezvényt, hiszen aktivistáik és a választási bizottságokba delegált képviselőik országszerte szét vannak szórva a választókerületekben. Maga Kásler Gyulán „meghitt, családi körben” várja az eredményeket. A politikus nem akart előrejelzésekbe bocsátkozni, még azt sem volt hajlandó elárulni, milyen szerepléssel lennének elégedettek. „Majd amikor este 11 körül megérkeznek az adatok, megtudjuk, hogy 1, 2, 5 százalékot vagy annál többet kaptunk” – mondta.

Táncsics Péter az Új Magyarország Párt vezetője munkatársaival és aktivistáival van Kőszegen (ebben a városban van Táncsicsnak sörözője). „Most gyülekezünk csak, mert focimeccsen voltunk. Sportemberek vagyunk. Ezenkívül ma is egész nap a választási környékeken próbáltuk aktivizálni az embereket” – mondta az Origónak. Az ÚMP-nél jobboldali sikert várnak, sőt már az eredmények közlése előtt, közleményben gratuláltak Orbán Viktornak és a Fidesznek a győzelemhez és az újabb 4 éves választói felhatalmazáshoz. Táncsics maga 10 ezer szavazattal már elégedett lenne, mint mondta, „ez kétszer annyi, mint amennyit a Munkáspárt kapott 2010-ben”.

Nem sokkal 9 óra után az ÚMP új közleményt adott ki: „Győztesnek érezzük magunkat, hisz végigcsináltuk, amit elterveztünk, és amire felhatalmazást kértünk. Értékelvű politizálást honosítottunk meg, örömöt és élményeket vittünk szerte az országban sok ezer magyar Családnak. Köszönjük a tisztelt Választópolgárok bizalmát, valamint jelöltjeink, munkatársaink, szimpatizánsaink, aktivistáink kitartó munkáját.”

Tiner György, az Együtt 2014 listavezetője ismerőseivel egy magánlakásban várja az eredményt. „Egy baráti, ismerősi kör jött itt össze, akik ezt az egészet csináltuk” – mondta. Tinerék 30 ezer szavazattal már elégedettek lennének, ennyi aláírást kaptak ajánlóíveikre. Az eredményeket feszülten várják, izgulnak. A választási iroda már korábban rótt rájuk büntetést, elképzelhető, hogy az eredmények alapján még visszafizettetik néhány képviselőjelöltjük támogatását.

Götz Attila, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt sajtósa azt mondta, nem szerveztek eredményváró bulit, 10-20 ember jött össze a párt Teréz körúti irodájában. „Nem tudjuk, mire számítsunk, mert a közvélemény-kutatók nem mértek bennünket külön. 50 ezer szavazattal már elégedettek lennénk, ennyi aláírást kaptunk” – mondta. Attól nem félnek, hogy az eredmények alapján a képviselőjelöltjeiknek vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást, ugyanis egyik képviselőjelöltjük sem vette fel az 1 millió forintot.