Gyurcsány: Előbb vagy utóbb igazunk lesz

Vágólapra másolva!
Szerinte a kudarc közös, hibáztatni senkit sem fog, kérlelhetetlen ellenzéke lesz a Fidesznek.
Vágólapra másolva!

Hiszünk egy országban, ahol nem a hatalom szabad, hanem a nép. Ez a küzdelmünk ma este vereséget szenvedett – jelentette ki a baloldal választási vereségét elemezve Gyurcsány Ferenc. Ettől nem változott meg, hogy mit gondolunk, Orbán Viktor Magyarországa nem az én országom – mondta.

Gyurcsány párhuzamot vont nemzeti tragédiák és a Fidesz kormányzása között. Szerinte előbbieket a kijózanodás követte, de ehhez tragédia kellett.

A kormányváltók sokasága a hazáját szerető hazafi, csak egy másik országban hisz – mondta Gyurcsány. "Egy másik világról álmodom, és bármi is fog történni, egy másik világot fogok elképzelni, és ezért fogok tenni. Ha holnaptól sem sikerül, akkor majd holnaputántól" – fogalmazott. Gyurcsány arra buzdította támogatóit, hogy tovább kell menni, mert aki feladja, az meghal, ezért pedig engesztelhetetlen ellenzéke lesz Orbán Viktor rendszerének. Gyurcsány azt mondta, "nem adjuk fel a szabadságot akkor sem, ha a többség az önkénnyel ért egyet".

Beszélt a baloldali összefogásról is. Szerinte oka van akár élesen is fogalmazni, egy dolgot ne kérjen tőle senki: hogy bántsa Mesterházyt, Bajnait vagy Fodort. "A vereség egy eszme közös veresége, lehet, hogy egyikünk vagy másikunk nem tette jól a dolgát, de van tisztesség is a politikában" – mondta Gyurcsány.

Orbán Viktor győzelmi beszéde itt.