Bajnai: Nincs okunk gratulálni

Vágólapra másolva!
A vereség oka szerinte az, hogy nem tudtak érdemi alternatívát mutatni, de a céljaikat nem adják fel.
Vágólapra másolva!

Mondjuk ki: ennek a kudarcnak az egyik oka, hogy mi korszakváltók ebben a formában, ebben a struktúrában és ebben a helyzetben nem tudtunk vonzó ajánlatot tenni a választóknak – mondta vasárnap este Bajnai Gordon. Szerinte négy év alatt nem jutottak érdemi eredményre, ami súlyos csalódás azoknak, akik őket támogatták.

Tudomásul vesszük az eredményeket, de gratulálni semmi okunk – mondta. Bajnai szerint az összefogás belső hibáin kívül a vereség másik oka, hogy elképesztő ellenszélben kellett dolgozni: torzít a választási eredmény, és olyan médiamonopóliumot épített ki a kormány, amellyel nehéz felvenni a kesztyűt.

Vereséget szenvedtünk, de a lelkiismeretünk tiszta, mert jó célért dolgoztunk a maximumon – jelentette ki Bajnai. Azt mondta, hogy a céljainkat nem kell feladnunk, "semmiképpen nem adhatjuk fel azt, hogy hiszünk egy szolidáris, haladó, európai Magyarországban".

Bajnai szerint minden mást érdemes újragondolni: az ellenzék szervezeti, személyi feltételeit, a programját. Ezt azért kell megtenni, hogy alternatívát nyújthassanak az országnak a lehető leghamarabb. Azt mondta, a jó hír az, hogy már holnap elkezdhetnek szépíteni, mert indul az európai parlamenti választás kampánya.

Orbán Viktor győzelmi beszéde itt.