Bajnai lebontotta a kordont a Madách téren

bajnai gordon kordonbontás együtt pm
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője kordont bont Budapesten, a Madách téren 2014. április 6-án. A VII. kerületi önkormányzat építési területté nyilvánította, kordonokkal és konténerekkel rekesztette el a Madách tér azon felének túlnyomó részét, ahova az Együtt-PM korábban bejelentette, majd nyilvánosan is meghirdette eredményváró eseményét a választás napjára. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a közterület ideiglenes lezárását a Madách tér és környékének felújításával összefüggő munkavégzés indokolta.
Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon már leadta a szavazatát, majd újságíróknak azt mondta, győzelmet vár, annak ellenére, hogy nem tartja egyenlőnek a feltételeket. A volt miniszterelnök aztán a Madách térre ment, ahol aktivistákkal lebontotta a kampányrendezvényük tervezett helyszínét körbevevő kordont.
Vágólapra másolva!

Sorsdöntőnek nevezte az országgyűlési választást Magyarország szempontjából Bajnai Gordon vasárnap reggel Budapesten, miután leadta a szavazatát. Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint akkor lehet kormányváltás, ha elég magas lesz a részvételi arány.

Az ellenzéki politikus reggel 6 óra után néhány perccel másodikként érkezett a lakóhelye szerinti budai szavazókörbe, ám miután megkapta a szavazólapokat, elsőként dobta be a borítékot az urnába. Ezután a szavazókörtől a jogszabályoknak megfelelő távolságban nyilatkozott újságíróknak. Azt mondta, a választás tétje az, hogy Ukrajna felé sodródik az ország, vagy elindul egy rögös úton Ausztria felé.

Bajnai Gordon szerint tisztességtelen és aljas a választási rendszer – amely olyan, mintha a Fidesz 100 méteres síkfutásban, a "kormányváltó erők" pedig 400 gáton indulnának –, ennek ellenére lát esélyt a változásra. "Győzelmet várok" – mondta.

A szavazás után Bajnai több Együtt-PM-es aktivistával a Madách térre ment, ahol lebontották a kordont. A helyszínen már várták őket a rendőrök az Origo tudósítója szerint, de nem avatkoztak közbe. Bajnaiék a Madách téren tartották volna ma este a kampányrendezvényüket, de szombaton a területet körbekerítették.

Az Origo úgy tudja, hogy a területet kampányrendezvénynek készítik elő, feltehetőleg Bajnaiéknak, ennek ellenére az Együtt-PM lebontotta kordonokat. A helyszínen maradt aktivisták szerint most azt várják, 10 órától valóban dolgozni kezdenek-e munkagépek a Madách téren.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán