Vágólapra másolva!
Ezen az ábrán az látható, hogy a nagyobb pártok milyen arányban részesedtek a listákra leadott szavazatokból.
Vágólapra másolva!

Összesítésben a Fidesz vezet, második a balodali összefogás, szorosan mögötte pedig a Jobbik. Az LMP 82 százalékos feldolgozottságnál elére a parlamenti küszöböt: már biztos, hogy Schifferék ott lesznek a következő Országgyűlésben. Ahogy nő a feldolgozottság, úgy távolodik a kormányváltó összefogás a Jobbiktól, a Fidesz számai pedig enyhén csökkennek.

Míg a hazai eredmény nagyjából azonos az összesítettel, a levélben leadott szavazatok között 95 százalékos a Fidesz többsége. A második itt a Jobbik, a harmadik pedig a kormányváltó összefogás mindkettő 2-3 százalék közötti eredménnyel. Az LMP-nek egy százaléka sincs a határon túlról.

A kispártok közül egyelőre a Munkáspárt áll a legjobban országosan 0,6 százalékkal, mögötte az A Haza Nem Eladó Mozgalom 0,5 százalékkal.

A pártoknak legalább 5 százalékos szavazatarányt kell elérniük ahhoz, hogy bejussanak a parlamentbe. A választási szabályok értelmében ugyanakkor magasabb a küszöb a pártszövetséges számára: a Fidesz-KDNP-nek10, a Kormányváltás nevű baloldali szövetségnek pedig 15 százalékot (mivel ők kettőnél több pártból álló szövetséget alkotnak) kell legalább elérnie ahhoz, hogy bejussanak a parlamentbe.

Ha az egyéni választókerületi eredményekre kíváncsi, kattintson ide, ha a parlamenti mandátumok eloszlására, akkor kattintson ide.