Vágólapra másolva!
A ma készült felmérés szerint 48 százalékot kap a Fidesz, a Kormányváltók pedig 9 százalékot vernek a Jobbikra. Az LMP is bejut a parlamentbe. A felmérést 1200 fő telefonos megkérdezésével készítették.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet ma, a szavazás napján 1200 fő telefonos megkérdezésével készített felmérést. Az eredmény szerint a Fidesz–KDNP a szavazatok 48 százalékát, a Kormányváltó Összefogás 27 százalékát, a Jobbik 18 százalékot, az LMP 6 százalékot, a többi párt 1 százalékot ért el. A felmérés a listás szavazatoknak felel meg.

Forrás: Nézőpont

Ez az előrejelzés az LMP-nek jobb, a Jobbiknak rosszabb eredményt jósol, mint a legutoljára publikált közvélemény-kutatási eredmények.

A Nézőpont Intézet csütörtökön publikálta utolsó közvélemény-kutatását, aszerint a Fidesz–KDNP 47, a baloldali közös lista pedig 28 százalékos listás eredményre számíthatott. Akkor azt mérték, hogy a Jobbik 19 százalékot kap, az LMP pedig pont elérheti az 5 százalékos küszöböt.

Csütörtökön publikálta az utolsó felmérését a Medián is, a biztos szavazók közül a Fidesznek szintén 47 százalékot becsült, a baloldalnak 23 százalékot, a Jobbiknak 21-et, az LMP-nek pedig 3-at. A részvételt a Nézőponthoz hasonlóan 62 százalékosra tették.

Ezen a képen együtt látható az összes közvélemény-kutató választáshoz legközelebb eső méréseinek eredménye:

Forrás: Közvéleménykutatók.hu