A Jobbik veri vidéken a baloldalt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az este fél 11-es adatok szerint a baloldali pártok több mint 3 százalékkal vezetnek a Jobbik előtt, és így a második helyük biztosnak tűnik. Ez azonban elmarad az eredeti szándékuktól (a nevük is az volt, hogy Kormányváltás), de az adatok mélyebb elemzése ráadásul még rosszabb hírt tartogat a számukra.

Az adatok megyei szintű elemzése ugyanis azt mutatja, hogy a Jobbik jóval erősebb vidéken, mint a baloldal. A 19 megyéből 12-ben a Jobbik áll a második helyen a listás szavazatokat tekintve.

Ilyen többek között Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Fejér megye is. A Jobbik a legjobban Heves megyében áll, ahol a listás szavazatok több mint 30 százalékát szerezte meg.

A baloldal számára a nagy lökést az adta az eredményeknél, hogy Budapesten továbbra is jóval erősebb, mint a Jobbik. A fővárosi szavazatok tömegének köszönheti azt, hogy a második helyen áll a listás versenyben.

Budapesten a Jobbik csak a listás szavazatok 12 százalékát szerezte meg. 18 százalékon áll Vas megyében és Győr-Moson-Sopronban is.

Ezek az arányok még változhatnak a feldolgozottságtól függően.