Orbán: A kétharmad több lenne, mint önigazolás. Mesterházy: Mi győzünk.

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor nemzetépítéssel foglalkozik, legalábbis a Magyar Nemzetnek adott interjúban ezt vallotta saját politikai krédójáról. Mesterházy Attila magabiztos, győzelemre számít. A szocialista elnök a Népszabadságnak adott interjúban arra buzdítja az embereket, minél többen szavazzanak.
Vágólapra másolva!

A Fidesz és az MSZP elnöke is a választások előtt egy nappal egész oldalas interjút adott a velük nem kritikus két nagy országos napilapnak.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban a kétharmad esélyére vonatkozó kérdésre a miniszterelnök így felelt: a kétharmad sokkal több lenne, mint önigazolás. A kétharmad olyan lelkesítő, új horizontokat feltáró győzelem lenne, hogy még a végén azt hinnénk, hogy mi, magyarok tényleg mindenre képesek vagyunk.

"Az én politikai krédóm középpontjában a közösségépítés áll. Építettem a Fidesz radikális, rendszerváltó, kispárti közösségét, aztán a polgári körökön keresztül a nagy, néppárti, jobboldali érzelmű közösséget, s most, amikor kormányon vagyunk, építem a baloldalt is magába foglaló nemzeti közösséget, amely a nemzetegyesítés programja révén túlnyúlik az országhatárokon is" - foglalta össze politikai krédóját Orbán Viktor.

Mesterházy Attila nagyon magabiztosan nyilatkozott a Népszabadságnak arról, hogy ők nyerik a választást. Az MSZP elnöke nem foglalkozik az akár kétharmados Fidesz-győzelmet sem távolinak mutató közvéleménykutatási eredményekkel, mert „nem tudják mérni a valóságot.” Ezt azzal indokolta, hogy ha igazak lennének a felmérések, akkor az utolsó időközi választást nem nyerhették volna meg Salgótarjánban, mégis megnyerték, és erre alapozza azt Mesterházy, hogy holnap is győznek.

A szocialisták elnöke arra buzdított, hogy minél többen menjenek el szavazni, mert így nehezebb csalással befolyásolni a végeredményt. Ezt azért hangsúlyozta, mert, mint mondta, csalás biztos, hogy lesz, és azt a most hatalmon levők követik el: már most tudni olyan lakcímekről, amelyekre rövid idő alatt száznál is többen jelentkeztek be a szavazás érdekében.