Vagyonosodási vizsgálatot indítana Rogán ellen a DK

2014.04.01. 16:09

Vagyonnyilatkozatában szereplő lakása miatt vagyonosodási vizsgálatot indítana a DK a Fidesz frakcióvezetője ellen – írja a Cink.hu. A lap emlékeztet arra, hogy a vizsgálatra jogosult parlamenti bizottság elnökének a lánya Rogán alpolgármestere.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a parlamentnél a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs Rogán Antal lakásának ügye miatt – írja a Cink.hu. A mentelmi bizottság KDNP-s elnöke, Rubovszky György lánya a Rogán Antal vezette V. kerületben alpolgármester, Rubovszky pedig a lap szerint legalább 2010 óta a belvárosi önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottságának állandó fizetett külső szakértője.

Rubovszky György az Origónak azt mondta: ő még nem hallott erről, nem érkezett ilyen megkeresés a mentelmi bizottsághoz.

Rogán Antal ingatlanvagyona a múlt héten lett téma. Egy baloldali szórólapon ugyanis az szerepelt, hogy Rogánnak nagyobb az ingatlanvagyona, mint ahogy az a bevallásában szerepel. Az Együtt-PM ezután bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a NAV-nál Rogán ellen amiatt, hogy a fideszes politikus a vagyonbevallásában március 21-én 50 százalékosról 100 százalékosra változtatta lakásának tulajdoni hányadát. Rogán azt állította, hogy jogszerűen járt el, a lakást eddig a feleségével közös vagyonnak tekintette, de pontosított, mert jogilag valóban övé az egész.

Az Origo hétfőn vette észre a budai ház tulajdoni lapja alapján, hogy Rogánnak garázsa is van az épületben, hétfőn délelőtt meg is kérdeztük a frakcióvezetőt, hogy miért nem írta ezt be a vagyonbevallásba. Választ nem kaptunk, a vagyonnyilatkozat viszont hétfő délután váratlanul módosult.

Rogán egy új tulajdonát is feltüntette a vagyonnyilatkozatban: egy nagyjából 40 négyzetméter nagyságú teremgarázs és tároló is szerepel a dokumentumban. Ezt 2011-ben vette a vagyonnyilatkozat szerint.