Rogán: Az lenne a furcsa, ha nem támadnának meg

Vágólapra másolva!
Reménytelen helyzetben levő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának tartja Rogán Antal, hogy a kampány utolsó hetében a vagyonnyilatkozata miatt támadják. A Fidesz frakcióvezetőjének ingatlanvagyona a múlt héten lett téma, miután a vagyonbevallásában március 21-én 50 százalékosról 100 százalékosra változtatta lakásának tulajdoni hányadát. Az Origo hétfőn vette észre a budai ház tulajdoni lapja alapján, hogy Rogánnak garázsa is van az épületben, aki kérdéseinkre nem válaszolt, de vagyonnyilatkozatát hétfő délután váratlanul módosította.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák meg a kampány utolsó hetében.Rogán Antal kedden az MTI-nek arról beszélt: 16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene "nyitott könyv" az emberek előtt, polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el.

Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket "reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának" tart.

Rogán Antal ingatlanvagyona a múlt héten lett téma. Egy baloldali szórólapon ugyanis az szerepelt, hogy Rogánnak nagyobb az ingatlanvagyona, mint ahogy az a bevallásában szerepel. Az Együtt-PM ezután bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a NAV-nál Rogán ellen amiatt, hogy a fideszes politikus a vagyonbevallásában március 21-én 50 százalékosról 100 százalékosra változtatta lakásának tulajdoni hányadát. Rogán azt állította, hogy jogszerűen járt el, a lakást eddig a feleségével közös vagyonnak tekintette, de pontosított, mert jogilag valóban övé az egész.

Az Origohétfőn vette észre a budai ház tulajdoni lapja alapján, hogy Rogánnak garázsa is van az épületben, hétfőn délelőtt meg is kérdeztük a frakcióvezetőt, hogy miért nem írta ezt be a vagyonbevallásba. Választ nem kaptunk, a vagyonnyilatkozat viszont hétfő délután váratlanul módosult.

Rogán egy új tulajdonát is feltüntette a vagyonnyilatkozatban: egy nagyjából 40 négyzetméter nagyságú teremgarázs és tároló is szerepel a dokumentumban. Ezt 2011-ben vette a vagyonnyilatkozat szerint.

Rogán a több száz millió forintos vagyonról szóló állításokat "szemenszedett hazugságnak" nevezte, mint mondta, ennek fele sem igaz. Nonszensznek nevezte, hogy baloldali politikusok és a sajtó szomszédjainak és barátainak ingatlanjait is az ő vagyonának tekintik. Ez durva csúsztatás – tette hozzá, megjegyezve: hazugság, hogy az ingatlanvagyona egyszerre csak a kétszeresére nőtt.

A kormánypárti politikus kifejtette: egy lakást vásároltak öt éve, amelyet ma is házastársi közös vagyonnak tekint. Ezt bővítették két lépésben, többek között egy szomszédos lakás felének megvásárlásával. Az az állítás, amit két napig "harsogtak", hogy a lakás nem bővíthető, már kiderült, hogy hazugság – mondta, jelezve: építési engedéllyel, szabályszerűen csináltak mindent.

Rengeteg hitelük van, 60 millió forinttal tartoznak csak a bankoknak, kaptak családi segítséget, és magánszemélyeknek is tartoznak – tette hozzá, elképesztő hazugságnak nevezve, hogy ezeket is figyelmen kívül hagyják. Szerinte azért most támadják, mert tudják, hogy a hazugságokért április 6-áig már nem tud jogi úton elégtételt venni, de ezzel minden esetben élni fog, az adóhivatal vizsgálatát pedig saját maga fogja kérni.

A DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs kedden jelentette be, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a parlamentnél Rogán Antal lakásának ügye miatt. Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának elnöke az Origónak azt mondta: ő még nem hallott erről, nem érkezett ilyen megkeresés a mentelmi bizottsághoz.