Kaposvár utazó követe lett a rendőrgázoló

2014.04.01. 19:21

Az Egyesült Államokba és Ausztráliába utazik Kaposvár követeként Kovács József, akit decemberben nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítéltek, mert egy ellene irányuló intézkedés közben a garázsajtónak szorított egy rendőrt.

Két és fél év börtön büntetésről szóló nem jogerős ítélettel képviselte Kaposvár városát március 15-én az Egyesült Államokban tartott ünnepségeken Kovács József. A korábbi fideszes önkormányzati képviselőt ittasan elkövetett szándékos rendőrgázolás miatt decemberben ítélte el a bíróság - írja az Index.

A kapost.hu beszámolója szerint a kaposvári szolgáltató holding koordinációs igazgatója, a New Jersey állambeli New Brunswickban szerepelt a város követeként.

Kovács ezzel lényegében folytatta korábbi szerepléseit, hiszen tavaly is ő vitte Sydneybe, az ottani magyar közösség október 23-i ünnepségére Kaposvár üdvözletét. Közben azonban, december elején az elsőfokú bíróság két és fél év börtönre ítélte, mert a vád szerint szándékosan ellenszegült a rendőri intézkedésnek, és kocsijával a garázsajtónak szorította az intézkedő rendőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az Index tavalyi cikke szerint Kapos Holding koordinációs igazgatója 2012 márciusában futott bele a helyi rendőrökbe, akik igazoltatni akarták, mert tudták, hogy az autóját érvényes jogosítvány nélküli vezeti. Kovácsot ugyanis egy hónappal az eset előtt elkapták ittas vezetéssel, és akkor be is vonták a jogosítványát.

Kovács 2012 márciusában ugyanabba a rendőrbe futott bele, aki korábban megszondázta, a rendőr felismerte, ezért meg akarta állítani. Kovács viszont a szirénázó rendőrkocsi elől menekülve hazavezetett, és be akart hajtani a saját garázsába. Az autó elé ugró rendőrt nekinyomta a garázsajtónak.

Kovács József az intézkedés közben felhívott egy rendőri vezetőt, akitől parancsnokot "rendelt" a helyszínre. A gázolásról a rendőrkocsiból videofelvétel is készült, ennek ellenére a nyomozó ügyészség a feljelentés után kétszer is úgy döntött, hogy bizonyítottság hiányában megszünteti a nyomozást. Az eljárás csak akkor indult meg, amikor a videofelvétel végül nyilvánosságra került - írja az Index.