Főiskolai fizetést kapnak egyetemi végzettségű tanárok

Vágólapra másolva!
Most olyan tanárok is főiskolai végzettségért járó fizetést kapnak, akiknek korábban elismerték az egyetemi végzettségét. 
Vágólapra másolva!

Munkaügyi perek kezdődtek Nyíregyházán, mert több pedagógus egyetemi végzettsége ellenére főiskolai végzettségért járó fizetést kap – írta a Blikk.hu. A lap szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megalakulása előtt mindenkinek elismerték az egyetemi végzettségét, és annak megfelelően kapták a fizetésüket, ezért nem értik most, hogy miért kaptak alacsonyabb besorolást az életpályamodellben.

"A besorolások a vonatkozó törvény és a kormányrendelet szabályainak megfelelően történtek. A bér megállapításánál a jogszabályok rendelkezései alapján a munkakörhöz előírt iskolai végzettséget vették figyelembe a tankerületek" – írta a Klik a lapnak. Nyíregyházán kívül több városban, Pécsen, Miskolcon, Keszthelyen és Szigetváron is vannak hasonló esetek.

Ha Ön sem megfelelő besorolást kapott a Klik életpályamodelljében, írjon nekünk a [email protected] címre, és felvesszük Önnel a kapcsolatot.