Simonról a következő Országgyűlés dönthet

Vágólapra másolva!
Visszakövetelik Simon Gábortól a képviselői fizetését, viszont a bizottság elnöke szerint nem biztos, hogy ez a gyakorlatban is megvalósul, mert a jelentés elfogadásához kétharmad kell, az pedig kérdés, hogy lesz-e valakinek a következő ciklusban. 
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága lezárta a maga részéről a Simon-ügyet, elfogadta az azzal kapcsolatos jelentést – jelentette be Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke a testület zárt ülése után hétfőn Budapesten. Rubovszky részleteket nem mondott, mert a dokumentum csak az után lesz nyilvános, hogy elküldi az Országgyűlés elnökének.

Kérdésre válaszolva közölte, a jelentésben összegezték a bizottság által elvégzett munkát, és megtették javaslataikat. Megismételte, találtak arra módot, hogy Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselővel visszafizettessék a számára képviselősége alatt kifizetett juttatásokat.

Rubovszky György elmondta, a jelentésről az Országgyűlés dönt, az elfogadásához kétharmados többség kell, de azt nem tudja megjósolni, hogy a következő parlamentben lesz-e egyetlen erőnek is ekkora többsége. Véleménye szerint a jelentés miatt nem fogják összehívni a jelenlegi Országgyűlést.

Rubovszky György a múlt heti bizottsági ülés után számolt be arról, hogy három jogcímen is visszakövetelhetők Simon Gábortól a számára képviselőségének ideje alatt kifizetett juttatások. Az ezzel kapcsolatos szakvéleményt a bizottság felkérésére a Pécsi Tudományegyetem készítette el.