Feleségére íratta két ingatlanát Simon Gábor

Vágólapra másolva!
Március 10-e óta se a XII., se a XVIII. kerületi ingatlanának nem tulajdonosa Simon Gábor. A Mno.hu szerint a letartóztatása napján jegyezték be a tulajdoni lapokra az új tulajdonosi állapotot, amely alapján Simon haszonélvezeti jogot kapott.
Vágólapra másolva!

A XVIII. kerületi Attila utcában lévő családi házát és a XII. kerületi Ágnes utcában levő luxusingatlanját is a feleségének ajándékozta Simon Gábor – írja az Mno.hu a birtokába került tulajdoni lapokra hivatkozva.

Eszerint az Attila utcai családi ház tulajdoni jogát március 10-én már be is jegyezték Horváth Tünde Márta nevére, miközben Simon Gábor holtig tartó haszonélvezeti jogot kapott az eddigi tulajdoni jog helyett. Az Ágnes utcánál ugyancsak március 10-én került széljegyre Simon feleségének tulajdonjog-bejegyzés iránti kérelme, illetve az MSZP volt elnökhelyettesének haszonélvezeti jog iránti bejegyzési kérelme. Ez utóbbinál a tulajdonszerzés jogcíme nincs feltüntetve a széljegyen. A bejegyzés aznap történt, amikor Simont letartóztatták – írja a lap.

A lap emlékeztet arra, hogy egy olyan eljárásban, amelyben vagyonelkobzásra kerülne sor, ezek az ingatlanok már nem szolgálhatnak a vagyonelkobzás fedezetéül.

A Simon-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja el.