Vágólapra másolva!
A tavaly bevezetett pedagógus-életpályamodellhez minden tanárnak készítenie kell egy, a pályafutását, tanítási képességeit, tanóráit részletesen bemutató, nagyjából százoldalas portfóliót. Az évtizedek óta tanító pedagógusok már eddig is sokat panaszkodtak, amiért újra óravázlatokat írat velük a hivatal, most pedig az ország egyik legismertebb tanára, Gerőcs László elégelte meg a minősítési eljárás színvonalát.
Vágólapra másolva!

"Én is kitöltöttem a szakértői kérdőív első részét. Elképesztő. Persze tudom, hogy egy-egy ilyen teszt összeállítása külön tudomány. De azt is tudom, hogy a kérdések összeállításánál maximálisan figyelembe veszik a megkérdezettek kulturáltsági szintjét, végzettségét stb. Több kérdés oly megalázóan debilnek tűnt, hogy nem is értettem, hogyan kerülhetett ide. Néhány kérdésnél pedig azt éreztem, mintha egy korábbi kérdésre adott válaszunkkal akarnának ellentmondásba keverni. És nagyon oda kellett figyelni, hogy ezt az ellentmondást elkerüljem" – írja a Hívatlanul blogon a Trefort gimnázium tanára, aki több mint ötven matematikakönyvet és feladatgyűjteményt írt, évekig vezette a Repeta című tévéműsort, sokat publikált külföldön, és több díjjal is kitüntették.

"Most teszteket töltök... Most tanár I.-ben vagyok, ugyanúgy, mint az az egyébként roppant lelkes és tehetséges fiatal kollégám, aki három éve fejezte be egyetemi tanulmányait, és most van annak az útnak az elején, amelynek én már a végéhez közeledek. Szívem szerint megkérdezném: 'Kedves Rózsa! Nem szégyelli magát?' De nem kérdezem meg... Egyrészt mert hölggyel szemben az ember nem lehet ilyen tapintatlan, másrészt pedig, mert bármilyen polémia is kezdődne e kérdés kapcsán, az úgyis csak süketek párbeszédévé silányulna."