Schiffer András beszélt a legtöbbet a parlamentben

Vágólapra másolva!
Az LMP frakcióvezetője csaknem ezer alkalommal szólalt fel, öt fideszes képviselő viszont négy év alatt egyszer sem beszélt az Országgyűlés előtt.
Vágólapra másolva!

Schiffer András a február közepén befejeződött parlamenti ciklusban 959 alkalommal beszélt, ülésnaponként átlagosan majdnem háromszor, ezzel a legtöbbet felszólaló képviselő volt az elmúlt ciklusban. A második helyet a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás szerezte meg, aki 874 alkalommal szólalt fel az Országgyűlésben, a harmadik helyet pedig az MSZP-s Gúr Nándor szerezte meg, aki 851 alkalommal kért szót.

Van, aki egyszer sem szólalt fel

A képviselők közül öt fideszes politikus egyetlen alkalommal sem szólalt fel 2010 és 2014 között: Kubatov Gábor pártigazgató, Bíró Márk, a kormánypárt észak-magyarországi regionális igazgatója, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester, Molnár Ágnes soproni kórházigazgató, aki 2010 és 2012 között fejlesztési államtitkár volt, valamint Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester.

A kormánytagok közül a legkevesebbszer, 14-szer a képviselői mandátummal nem rendelkező Németh Lászlóné fejlesztési miniszter beszélt az Országgyűlésben. Neki az összes felszólalására kinevezése előtt került sor, és felszólalásainak összesített hosszúsága csupán 22 perc.

Ők a leghosszabban beszélők

A leghosszabban beszélők listáját is Schiffer András vezeti 72 és fél órával, míg a tavaszi választáson már nem induló Gaudi-Nagy Tamás szinte percre pontosan három napnyi időn át beszélt. Orbán Viktor miniszterelnök négy év alatt 259-szer emelkedett szólásra, és több mint 21 órát beszélt, míg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (és a KDNP elnöke) 21 alkalommal kért szót, és másfél órán keresztül beszélt.

A miniszterek közül Navracsics Tibor, a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője szólt a legtöbbször, 256 alkalommal, összesen valamivel kevesebb mint nyolc órát.