A Jobbiknak is megvan az országos lista

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP és az Összefogás mellett a harmadik listaállítók, Vona Gábor győzelemre készül.
Vágólapra másolva!

Nyilvántartásba vette a Jobbik országos listáját az áprilisi országgyűlési választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szombati ülésén. A Jobbik listáját Vona Gábor pártelnök vezeti. Országos listát azok a jelölőszervezetek állíthatnak, amelyek legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább 27 egyéni választókerületben hivatalos jelöltet tudnak állítani.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat reggeli adatai szerint a Jobbiknak 105 jelöltjét vették nyilvántartásba az egyéni választókerületi bizottságok. Az országos lista bejelentésének határideje március 4., 16 óra.

Bárhogy is alakul április 6-án a választási eredmény, senkivel nem készülünk koalícióra - jelentette ki a Jobbik elnöke, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Nagykanizsán. Vona Gábor a Hevesi Sándor Művelődési Központban tartott lakossági fórumot megelőzően, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az egy hónap múlva esedékes országgyűlési képviselőválasztáson meglepetést szeretnének okozni. "Nem a második, vagy harmadik hely a cél, mi győzni szeretnénk április 6-án" - fogalmazott a jobbikos politikus.

A Nemzeti Választási Bizottság korábban már nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP és az Összefogás pártjainak a közös listáját is.