Orbán nagyon elégedett az egészségüggyel

Vágólapra másolva!
Magyarország ma már jobban teljesít az egészségügy területén is, mint korábban, de még nem elég jól. Vannak egészségügyi intézmények, amelyek segítségre szorulnak a jövőben is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szekszárdon.
Vágólapra másolva!

"Az átszervezés megtörtént, az esélyt megkaptuk, hogy egy jól működő állami egészségügyi rendszerünk legyen, de sokat kell dolgozni annak érdekében, hogy a kórházak, az orvosok, ápolónők és elsősorban a betegek biztonságban érezzék magukat" – mondta a kormányfő a Balassa János Kórház új szárnyának átadásán.

Több mint 300 milliárd forint értékű fejlesztés, 400 fejlesztési program – sorolta a miniszterelnök, mi mindent tett a kormány a magyarok egészségéért. Orbán sikeresnek látja a területi egyenlőtlenség felszámolása érdekében tett lépéseket, "minden magyarnak jó reményei vannak arra, hogy azonos szintű ellátás illeti majd meg" – mondta.

"Béremelések is történtek, persze messze vagyunk attól, hogy az osztrák vagy német bérekről beszélhessünk, de a néhány lépésben elért béremelést egy európai válság kellős közepén érdemes megbecsülnünk" – jegyezte meg.

Szólt arról is, hogy átalakították a betegszállítás rendszerét, amelynek színvonala szavai szerint a kormányváltáskor sok hasonlóságot mutatott a harmadik világ országaiéval. 2010 óta 120 új mentőautót vásároltak, sürgősségi rohamkocsikat állítottak munkába, és még 178 újabb mentőautó érkezett.